Liftingul mamar sau mastopexia este o intervenție chirurgicală potrivită pentru pacientele care doresc un rezultat natural, sunt mulțumite de volumul sânilor și nu doresc implante mamare. În exemplul ales pacienta a fost operată în a cincea decadă de vârstă, pentru ptoză mamară de gradul II și asimetrie mamară reușindu-se ridicarea și simetrizarea conturului inferior al sânilor, elevarea și simetrizarea poziției areolelor pe suprafața sânilor și imbunătățirea proiecției sânilor și a formei polilor superiori. Tehnica folosită a fost de tip circumvertical cu pedicul areolar superomedial completată la nivelul polului inferior cu o componentă orizontală (T scurt-inversat). Rezultatul postoperator este fotografiat la un an.
Pacientă operată în a cincea decadă de vârstă pentru macromastie simptomatică definită ca volum și greutate excesivă al sânilor care produce durere sau discomfort la nivelul spatelui, umerilor sau gâtului. În mod obișnuit în astfel de cazuri sânii sunt ptozați și asimetrici. Tehnica chirurgicală folosită în exemplul prezentat a constat în mobilizarea areolelor ca lambouri dermoglandulare pediculate inferior, excizia „în potcoavă” a excesului tisular, refacerea conului glanduar și închiderea definitivă a tegumentelor în T inversat. Rezultatul postoperator este fotografiat la 6 luni.
Pacientă operată în a patra decadă de vârstă pentru sâni tuberoși și ușor asimetrici cu hipotrofie severă și ptoză mamară de gradul II, la care s-a practicat augmentarea submusculară a sânilor cu implante mamare rotunde de 200 cc și mastopexie periareolară excentrică pentru reducția conservativă a anvelopei tegumentare, elevarea și simetrizarea poziției areolelor. Rezultatul postoperator este fotografiat la 3 luni.
Sorry, the comment form is closed at this time.